Jan Aalberts [Bakhuis?]

M, #9486
FatherAalbert Jans Bakhuis
MotherHarmina Lambertz Voorhorst
ChartsPedigree Chart Robert Lamping
 Jan Aalberts [Bakhuis?] is the son of Aalbert Jans Bakhuis and Harmina Lambertz Voorhorst
Marriage*1 November 1778 Jan Aalberts [Bakhuis?] married Geertjen Jans Beltman, daughter of Jan Gerrits Beltman and Maria Jans van Putten, on 1 November 1778 at Heerde, The Netherlands. (ondertrouw: 16-10-1778). jongeman van Wijhe, Vorchten. en jongedochter van Vorchten. 
Biography* 
We naderen hier het grensgebied van het gebruik van patroniemen en familienamen. Zijn vader heet Bakhuis, zoals in het doopregister staat vermeld. Het is niet gezegd dat Jan Aalberts ook de familienaam Bakhuis droeg.
Bakhuis zou wellicht een bijnaam kunnen zijn, vanwege de plaats waar hij woonde 'Erff Baghuijs'.

Albert Jans Bakhuis woonde in de 18de eeuw op ''t Erff Baghuijs' tussen Oene en Veessen aan de IJsseldijk [G. Logtenberg, 'De familie Bakhuis in Veessen en Marle', in: Heerde Historisch. Bijdragen en mededelingen van de Heerder Historische Vereniging (1999), nr 92, p 17].

Motze, Aalberts of Bakhuis?
In het overlijdensdocument jan, (vrijdag 3 september 1824) lezen we dat zijn vader bekend is als Jan Jans Motze. Rekenen we de geboortedatum terug o.b.v. de leeftijd, dan komen we exact uit op de doopdatum van Jan. Zijn vader Jan Motze is dus Jan Aalberts, zoon van Aalbert Jans Bakhuis.

Nog niet bekend is wanneer Jan Aalberts is overleden en of hij ten tijde van de invoering van de burgelijke stand de naam Jan Motze heeft aangenomen.
 

Family

Geertjen Jans Beltman b. 30 September 1753
Children
Last Edited31 May 2015