Genealogical Office Lamping Family
Parental tree Robert Franklin Lamping


In Dutch en English

 • Pedigree Chart Robert Lamping

 • Vrij van Slavernij

  Houtmarkt: De geschiedenis van Den Haag

  De Houtmarkt was de zuidelijke kade van de in 1606 gegraven Turfmarkt. De Turfmarkt zelf lag op de noordkant. De gracht verbond het Spui met de Nieuwe Haven. Op de kade werd hout aangevoerd en gemeten. Net als de Kalkmarkt en de Schedeldoekshaven werd hier dus bouwmateriaal aangevoerd. Het water werd in 1903 gedempt.

  The 1840 census notes that Pieter Gerber (#8499) lived at location I153 (district + number) , which later became known as Smitswater 13 in Den Haag. This house was a warehouse (Dutch: pakhuis). In the census of 1840 it says that peter was a bode and ambtenaar, which is a courier or beadle and a civil servant. In the Registre Civique his profession was landlord. I forgot to write down when the Registre Civique was composed. [:CR:]
  When Peter dies, he lives at the Houtmarkt 14 ( a market square). The house is a warehouse with living quarters above.


  He married Maria Meijer at Den Haag, The Netherlands, on 8 November 1795. They married in the Nieuwe Kerk. In the marriage certificate it says that Peter came from Switserland and that they both live in Den Haag. The marriage bunns were made Oct 25, 1795..1 Petrus died 15 February 1842 at Den Haag, The Netherlands, at age 80.


  Picture dated: 01 september 1937 - The house on the left, with the large black door is nr. 14 .


  Picture dated 1867 - The Houtmarkt is on the left. The Turfmarkt is on the right. In the middle you see the Nieuwe kerk. It is the church where Peter senior got married on 1795. Houtmarkt 1 starts at the far end of the street near the Church. The housenumbers start at 1 and increase by 1. (1,2,3,4....).
  Houtmarkt
  De Houtmarkt was de zuidelijke kade van het water dat bekend werd als Turfmarkt. De Turfmarkt zelf lag op de noordelijke kade. Op de kade werd hout aangevoerd en gemeten. Het water werd in 1903 gedempt. Slechts enkele mooie foto's herinneren nog aan deze mooie gracht.

  Turfmarkt
  De gracht is gegraven in 1606 als zijtak van het Spui. Hier werd het turf aangevoerd en gelost. De eigenaars van de huizen mochten vanaf 1620 voor elk schip dat voor hun huis aannlegde 14 stuivers vragen. Een zijtak van de Turfmarkt vormde de Kalkhaven. De Turfmarkt werd in 1903 gedempt.

  Houtmarkt: Bron: Straatnamen Den Haag
  De kade werd in 1659 op kosten van de buren (omwonenden) van steen gemetseld. Op de wal van deze (in 1903 gedempte) gracht werd hout aangevoerd en gemeten. De straat staat op het punt in haar eeuwenoude gedaante te verdwijnen maar keert met andere grenzen vlakbij terug.

  Zie ook
  Parents of Maria Meijer found!

  Friday 24 november 2006 Raymond Gonsalves writes:
  Dag allemaal,
  Ik heb weer iets ouds gevonden over de familie van de chirurgijn Petrus Gerber, de vader van onze gezamenlijke Curaçaose stammoeder Louisa Gerber, de vrouw van de Klein-Curaçaose vuurtorenwachter Andries Bekker. In het archief van de gemeente Den Haag vond ik de overlijdenscertificaten van zijn ouders, zijn vader Petrus Gerber senior (geboren 1764, overleden 1842) en zijn moeder Maria Meijer (geboren 1759, overleden 1831). Petrus Gerber senior was van oorsprong een Zwitser, afkomstig uit Zumiswald, kanton Bern. Via de website van de familie Lamping was al het éé en ander bekend.

  In het certificaat van Maria Meijer stonden ook de namen van háár ouders. Mag ik jullie voorstellen aan de ouders van Maria Meijer: onze voorouders Johannes Meijer en Maria Wolfwinkel, beiden zeker vóór 1740 geboren, naar alle waarschijnlijkheid échte Hagenezen.  
  Groet, Raymond